Kinderpitchings

Is jouw project ‘kids-proof’? De kinderpitchings van het JEF festival op 18 februari 2021 zijn een unieke manier voor makers van kinder- en jongerencontent om hun projecten te toetsen bij het doelpubliek. 

Tijdens het JEF festival brengen we makers van jongerencontent oog in oog met hun doelpubliek. Zes projecten, geselecteerd door een jury van experts, worden voorgelegd aan een panel van kinderen en jongeren, ingedeeld per leeftijd. In een gemoedelijke atmosfeer kunnen makers op basis van feedback hun verhaal verder aanscherpen of finetunen. Achteraf krijgen de deelnemende projecten een ‘kids-proof’ certificaat.

De kinderpitchings van het JEF festival worden georganiseerd in samenwerking met Macky, met de steun van de Creative Europe Media Desk Vlaanderen.


Kinderpitchings preselectie jury

Anushka Melkonian

Anushka Melkonian (° 1994) is radio DJ bij MNM met een passie voor video. In 2017 studeerde ze af als communicatiewetenschapper aan de KU Leuven en volgde daarna de BATAC tv-opleiding aan Thomas More in Mechelen. Tegelijk begon ze aan haar avontuur bij radiozender MNM. Zowel op radio als op social media duikt ze vooral in de wereld van hiphop en RnB. Haar highlight? Dua Lipa interviewen. Anushka Melkonian werkt ook regelmatig voor tv; ze werkte mee aan het eerste seizoen van WTFock, deed research voor o.a. Jani gaat en Team Scheire, en werkt intussen ook aan eigen projecten. Anushka’s grote passie is acteren, een droom die ze tegenwoordig heel gedreven najaagt.

Jan Creuwels

Jan Creuwels (° 1977) studeerde af als Meester Audiovisuele Kunsten optie Scenario aan het RITCS, Brussel en volgde de aanvullende opleiding Media en Communicatie aan UGent. Sinds 2003 is hij actief bij de dienst fictie van DPG Media (het toenmalige VMMa), waar hij als producer talloze fictieproducties inhoudelijk begeleidt en opvolgt. Hij stond mee aan de wieg van de Faits Divers televisiefilms en is als vertegenwoordiger van DPG Media betrokken bij het aankopen en co-produceren van Vlaamse films. Sinds 2016 is hij ook commissielid bij het VAF voor de commissie kortfilm.

Leonard Santos

Leonard Santos (° 1991) is een Vlaams acteur, zanger en internet personality. Hij was een van de eerste Vlamingen die onbedoeld viraal ging met een filmpje; zijn IKEA in't Oilsjters werd in 2017 een instant internethit. In die periode deed hij ook mee aan de zangwedstrijd The Band op VTM. Zijn plaats bij de laatste 30 leverde hem een gastoptreden op, op een van de podia van Tomorrowland.

Met zijn rol als Stan Frateur (de 16-jarige beste vriend van hoofdpersonage Elias) in de Ketnet serie Buck werd Leonard de eerste Vlaamse Aziatische acteur in de hoofdcast van een Vlaamse serie. Zijn zangstem is elke dag te horen op Ketnet Junior, in de begingeneriek van Biba & Loeba. In zijn vrije tijd maakt hij graag covers van bestaande liedjes en grappige video's waarin hij de draak steekt met zijn thuisstad Aalst.

Lesley De Ceulaer

Lesley De Ceulaer (° 1975) groeide op in Antwerpen en studeerde af als maatschappelijk assistente en criminologe. Op negenjarige leeftijd werd ze blind door een zeldzame oogziekte, en momenteel is ze regio voorzitter van VeBeS Antwerpen (vereniging van blinden en slechtzienden). Als ervaringsdeskundige organiseert ze activiteiten voor blinden en slechtzienden en doet ze mee aan sensibiliseringsprojecten en belangenbehartiging. Ze streeft vooral naar meer toegankelijke cultuur, o.a. via audiodescriptie bij films, tv-series, toneel, ... Lesley De Ceulaer is gebeten door de reismicrobe (met favoriete bestemmingen in Zuidoost-Azië) en is een liefhebber van jazz en funk.

Siegfried Moens

Siegfried Moens is een gedreven expert in content sales, business management en content marketing. Dat bewees hij bij o.a. Sony pictures, Warner Bros en Kinepolis. Elf jaar lang was Business manager en Content & Acquisition manager bij Telenet. Nu gaat Siegfried Moens een nieuwe uitdaging aan als Director Programming & Production bij Streamz, het nieuwe streaming platform van DPG media en Telenet.

Sven Duym

Sven Duym is een ervaren media en communicatie professional. Hij studeerde af aan de Erasmushogeschool Brussel, werkte kort als productieassistent bij Woestijnvis en als producer bij STP, en was gastdocent aan het Ritcs en UCLL. Intussen heeft Sven Duym al 15 jaren ervaring bij Studio 100 waar hij als creative producer en creative director meewerkt aan o.a. Piet Piraat en het zwaard van Zilvertand, Mega Mindy en Plop en de kabouterbaby.

Uwi Van Hauwermeiren

Uwi Van Hauwermeiren (° 1991) is een woordvoerder van Wel Jong Niet Hetero die heel open praat over seksualiteit en genderidentiteit en die in de queer community heel regelmatig berichten lanceert over het belang van jezelf te kunnen zijn. Uwi Van Hauwermeiren is non-binair en heeft veel aandacht voor inclusiviteit, intersectioneel denken en handelen, het belang van representatie van minderheden en hoe die minderheden geen tokens mogen zijn.

Yemi Oduwale

Yemi Oduwale (° 1986) is een Vlaams acteur. Hij studeerde in 2010 af als acteur en theatermaker aan het KASK in Gent. Sindsdien was hij op het scherm en op het podium actief in tal van producties. Zo was hij o.a. te zien in Thuis en Dertigers op Eén en in de reeks Brak van Charlie Dewulf en Joke De Bruyn op Vtm Go. Yemi Oduwale experimenteert ook graag met andere media. Zo maakte hij in 2014 in samenwerking met Vranckx en The Redhorse Collective de documentaire Worthy of the Crown waarin hij naar Nigeria trekt om er zijn zieke grootvader te bezoeken en er de titelhype te onderzoeken.