JEF makerscompetitie

De awards in de JEF makerscompetitie wordt uitgereikt door een speciaal samengestelde jury van filmmakers en door het publiek. De prijzen worden uitgereikt tijdens de JEF makersdag. De drie beste films krijgen een JEF award ontworpen door Ronny & Johny.

De JEF makersjury

Ammen Simpson Ogedengbe

Ammen studeerde in 2020 af aan het RITCS, School of Arts (Brussel). Door haar liefde voor eerlijke en passievolle cinema, wordt ze steeds geïnspireerd door verhalen uit haar eigen jeugd en sociaal maatschappelijke thema’s. Met de combinatie van beide maakte ze haar master film ‘Wildflowers’. Een autobiografische film over een gebroken groep kinderen die samen hun tijd op een internaat doorbrengen, een verhaal over ‘the children of never’.

Mathias Sourbron

Mathias Sourbron (BE) werkt sinds 2014 als talent manager en producer bij Hakuna Academy. Bij Oi Mundo casting werkte hij als multidisciplinaire casting director mee aan o.a. Patser, Spider in the web, Over water … Mathias ontdekt, motiveert en ondersteunt talent vol overgave. 

Maï Calon

Maï Calon is een filmmaker en illustrator. In haar audiovisueel werk legt ze vaak de focus op klank en ritme. Maï studeerde in 2018 af aan het KASK met een master in de Audiovisuele kunsten- Animatiefilm. Momenteel schrijft ze aan een nieuwe kortfilm. Daarnaast is ze ook workshopbegeleider bij JEF, waar ze kinderen en jongeren inspireert met film.