Professionele competitie

De awards in de professionele competitie worden uitgereikt door de professionele jury en de kinderjury. Over de beste kortfilm beslist ook de JEF in het ziekenhuis-jury mee.

Beste langspeelfilm

  • Een geldprijs van het JEF festival (€2.500 gesponsord door TENTOO) ter ondersteuning van een volgend filmproject. (winnaar van de professionele jury)
  • De ECFA award. De winnende film maakt kans op de algemene ECFA award voor langspeelfilm van het jaar. Verschillende internationale filmfestivals voor kinderen en jongeren in Europa reiken deze award uit tijdens de Berlinale.
  • Een nominatie voor de Felix Vanginderhuysen distributieprijs.
  • Een JEF award ontworpen door Ronny & Johny.

Beste documentaire

  • Een JEF award ontworpen door Ronny & Johny.

Beste kortfilm

  • Een geldprijs van het JEF festival (€1.250) ter ondersteuning van een volgend filmproject. (winnaar van de professionele jury)
  • Een JEF award ontworpen door Ronny & Johny.

Professionele jury

Bert Lesaffer (BE)

Bert Lesaffer studeerde klinische psychologie en film- en beeldcultuur. Na diverse stages bij filmfestivals en jobs als redacteur en productieassistent, werkte hij vijf jaar lang bij MEDIA Desk en het Vlaams Audiovisueel Fonds. In 2012 werd hij docent op KASK en programmator van KASKcinema. Ondertussen schreef hij ook vijf toneelstukken. In 2014 zette hij, samen met Brecht Van Elslande, het productiehuis Animal Tank op poten. Inmiddels ligt zijn focus vooral op scenarioschrijven, met een langspeelfilm en een animatiereeks voor kinderen in ontwikkeling.

Frederike Migom (BE)

Frederike is scenarist, regisseur en acteur. Ze studeerde theater en filmstudies in New York en Parijs, en trok daarna naar Brussel, waar ze nog steeds woont. In 2013 maakte Frederike haar eerste kortfilm Malakim (2013), gevolgd door Adam & Everything (2014) en Nkosi Coiffure (2015). Die laatste film werd gesteund door het VAF, werd onder andere geselecteerd in Tribeca en het BFI en won verschillende awards. In 2017 maakt Frederike de eveneens door het VAF gesteunde korte documentaire Si-G, die door JEF werd uitgebracht. Binti is Frederike’s eerste langspeelfilm. De film werd geselecteerd voor Sundance 2020 en won reeds 10 awards.

Rok Govednik (SL)

Rok Govednik studeerde af in Film- en Cultuurwetenschappen aan de Faculteit Sociale Wetenschappen (Universiteit van Ljubljana). Hij is deskundige medewerker voor film, animatiefilm en fotografie aan de School of Arts van de Universiteit van Nova Gorica. Hij is ook docent filmtheorie en -geschiedenis voor studenten, jongeren, docenten, en lector van nieuwe filmmentors: maar treedt regelmatig op als mentor voor filmeducatie van kinderen en jongeren in bioscopen, op filmfestivals, scholen en in filmkampen. Govednik onderzoekt en ontwikkelt verschillende filmpedagogische benaderingen: hij is ook directeur en hoofd van het programma van het Institute for Advancement of Visual Culture VIZO, dat als hoofddoel heeft om het nationale niveau van filmeducatie te ontwikkelen.

Signe Zeilich-Jensen (NL)

Signe Zeilich-Jensen is sinds 2016 filmconsulent bij het Nederlands Filmfonds met focus op kinder- en familiefilm. Naast haar functie als Filmconsulent is zij o.a. lid van de adviesraad van Kamer Jeugd/Schooltv bij NTR, Commissielid Cinekidklappers, extern adviseur van Meetings on the Bridge, het industrie programma van Istanbul International Film Festival, en adviseur van de ARTS + programma van de Frankfurt Book Fair. Zeilich-Jensen heeft meer dan twintig jaar ervaring met kindertelevisie en –film, bij onder meer productiebedrijf BosBros, de KRO (Nederlandse Publieke Omroep) en Nickelodeon Benelux. Zeven jaar was zij programmeur bij Cinekid, waar zij onder andere Cinekid for Professionals en Kids & Docs ontwikkelde. Voordat zij bij het Nederlandse Filmfonds werkte was zij vijf jaar hoofd van het Europese co-productieplatform Holland Film Meeting bij Het Nederlands Film Festival.