Masterclass camera moves

Kinderen en jongeren maken voortdurend korte dansfilmpjes van zichzelf en van elkaar, die delen ze op YouTube of op een app-platform zoals TikTok. Dans maakt onverbrekelijk deel uit van de leefwereld van jongeren, en voor deze smartphone-generatie is de camera vrijwel een verlengstuk van hun lichaam.

Deze masterclass is een intensieve dans & camera sessie waarin deelnemers in groepjes een eigen dansfilm maken met behulp van een smartphone of iPad. Je hoeft niets mee te nemen, alles is aanwezig! 

De masters: Camiel Zwart & Mouna Laroussi

i.s.m. Cinedans

Afgestudeerd aan de Nederlandse Film en Televisie Academie, is Camiel Zwart al meer dan twaalf jaar werkzaam als regisseur van documentaires en dansfilms. Zijn werk wordt gekenmerkt door een observerende stijl. Kleine, intieme verhalen van alledaagse mensen vormen veelal de inspiratiebron. Zijn films werden onder meer vertoond op festivals als het IDFA, TIFF, Loikka Dance Film Festival en IMZ DanceScreen.
Camiel Zwart werd na het succesvolle project Point Taken bij Cinedans aangesteld als docent voor verschillende programma’s van Cinedans Lab, waaronder deze masterclass, die hij samen met Mouna Laroussi geeft.

Mouna Laroussi is choreograaf, danstheatermaker, actrice en de drijvende kracht achter Stichting Mouna Mix. Zij gebruikt haar Marokkaanse en Nederlandse wortels om de actuele maatschappelijke onderwerpen en cul­turele verschillen tussen het Oosten en Westen aan te snijden in haar werk. Dit doet zij door verschillende crossovers in dansstijlen en theater disciplines in te zetten in haar voorstellingen met een dosis realiteit en humor.

Duurtijd

4 uur (incl. pauze)

Leeftijd
6 - 9
Aantal deelnemers

20 deelnemers per masterclass

Prijs

€ 10 / € 8 (early bird)

Deelnemen op: