Jury

Dit zijn alle juryleden die een award uitreiken. 

Professionele jury

Signe Zeilich-Jensen (NL)

Signe Zeilich-Jensen is sinds 2016 filmconsulent bij het Nederlands Filmfonds met focus op kinder- en familiefilm. Naast haar functie als Filmconsulent is zij o.a. lid van de adviesraad van Kamer Jeugd/Schooltv bij NTR, Commissielid Cinekidklappers, extern adviseur van Meetings on the Bridge, het industrie programma van Istanbul International Film Festival, en adviseur van de ARTS + programma van de Frankfurt Book Fair. Zeilich-Jensen heeft meer dan twintig jaar ervaring met kindertelevisie en –film, bij onder meer productiebedrijf BosBros, de KRO (Nederlandse Publieke Omroep) en Nickelodeon Benelux. Zeven jaar was zij programmeur bij Cinekid, waar zij onder andere Cinekid for Professionals en Kids & Docs ontwikkelde. Voordat zij bij het Nederlandse Filmfonds werkte was zij vijf jaar hoofd van het Europese co-productieplatform Holland Film Meeting bij Het Nederlands Film Festival.

Rok Govednik (SL)

Rok Govednik studeerde af in Film- en Cultuurwetenschappen aan de Faculteit Sociale Wetenschappen (Universiteit van Ljubljana). Hij is deskundige medewerker voor film, animatiefilm en fotografie aan de School of Arts van de Universiteit van Nova Gorica. Hij is ook docent filmtheorie en -geschiedenis voor studenten, jongeren, docenten, en lector van nieuwe filmmentors: maar treedt regelmatig op als mentor voor filmeducatie van kinderen en jongeren in bioscopen, op filmfestivals, scholen en in filmkampen. Govednik onderzoekt en ontwikkelt verschillende filmpedagogische benaderingen: hij is ook directeur en hoofd van het programma van het Institute for Advancement of Visual Culture VIZO, dat als hoofddoel heeft om het nationale niveau van filmeducatie te ontwikkelen.

Frederike Migom (BE)

Frederike is scenarist, regisseur en acteur. Ze studeerde theater en filmstudies in New York en Parijs, en trok daarna naar Brussel, waar ze nog steeds woont. In 2013 maakte Frederike haar eerste kortfilm Malakim (2013), gevolgd door Adam & Everything (2014) en Nkosi Coiffure (2015). Die laatste film werd gesteund door het VAF, werd onder andere geselecteerd in Tribeca en het BFI en won verschillende awards. In 2017 maakt Frederike de eveneens door het VAF gesteunde korte documentaire Si-G, die door JEF werd uitgebracht. Binti is Frederike’s eerste langspeelfilm. De film werd geselecteerd voor Sundance 2020 en won reeds 10 awards.

Bert Lesaffer (BE)

Bert Lesaffer studeerde klinische psychologie en film- en beeldcultuur. Na diverse stages bij filmfestivals en jobs als redacteur en productieassistent, werkte hij vijf jaar lang bij MEDIA Desk en het Vlaams Audiovisueel Fonds. In 2012 werd hij docent op KASK en programmator van KASKcinema. Ondertussen schreef hij ook vijf toneelstukken. In 2014 zette hij, samen met Brecht Van Elslande, het productiehuis Animal Tank op poten. Inmiddels ligt zijn focus vooral op scenarioschrijven, met een langspeelfilm en een animatiereeks voor kinderen in ontwikkeling.

JEF makers jury

Britt Valkenborghs (BE)

Britt Valkenborghs is schrijver en videomaker met een bijzondere focus op film. Ze studeerde theater- en filmwetenschappen en ging aan het werk als online host en maker voor Cinema Canvas en Medialaan. Ze maakte filmpjes en presenteerde diverse muziek- en filmfestivals. Momenteel hoor je haar regelmatig als voice-over stem én lees je haar teksten maandelijks in Elle Magazine. Ze voelt zich het imaginaire liefdeskind van Greta Gerwig en Wes Anderson.

Marie De Hert (BE)

Marie De Hert vormt de helft van het Antwerpse productiehuis Poolhert Productions dat ze in 2015 oprichtte met haar boezemvriendin Ellen Pollard. Poolhert is een tweekoppig filmproductiehuis met een hart voor documentaire en creatieve film in al haar facetten. Marie specialiseert zich in regie en scenario binnen Poolhert.

Jasmine Elsen (BE)

Jasmine Elsen studeerde af aan het RITCS met de korte animatiefilms 'Kastaars' (2016) en 'Half bábka' (2014). beide kortfilms werden vertoond op tal van filmfestivals over de hele wereld en kregen verschillende prijzen. Na haar studies heeft Jasmine als animator in diverse studio's gewerkt en heeft ze momenteel net een nieuwe korte animatiefilm, 'Carrousel', afgewerkt, samen met het productiehuis Animal Tank.

Kinderjury

Antwerpen

Camille De Keyser

Ik ben blij dat ik in de jury mag zitten van het JEF festival. Mijn broer zat een paar jaar geleden ook in de jury en hij kwam steeds enthousiast en vol verhalen thuis. Ik ga elk jaar naar het festival. Naast de film is er een leuke sfeer en er zijn leuke activiteiten. Zelf vind ik het ook heel gezellig om met mijn familie een filmavondje te houden thuis. Mijn lievelingsfilm is “Binti” omdat er een zanger, Baloji, in meespeelt die hele mooie muziek maakt, en omdat het een mooi en interessant verhaal is en ook zo creatief hoe ze met het vloggen zo veel kunnen bereiken. Ik kijk al uit naar de krokusvakantie!

Hazel Autrique

Ik ben Hazel en mijn lievelingsfilm is de nieuwe “Lion King” omdat die schattig, spannend en ontroerend is. Ik wou net zoals mijn broer twee jaar geleden, ook heel graag in de JEF-kinderjury zitten!  Ik kijk ernaar uit omdat ik er nieuwe vrienden ga leren kennen en er veel ga bijleren over hoe ze films maken. Het zijn meestal heel andere films dan in de gewone cinema, dat maakt het juist zo speciaal.  Wanneer ik naar een film kijk dan leef ik me altijd erg in, daarom ben ik blij dat ik me nu kan onderdompelen in vele nieuwe filmverhalen.

Josse De Schrijver

Ik ben blij dat ik in de kinderjury zit, want ik zag een bericht dat JEFF nog kinderen zocht. Ik had zoiets nog nooit gedaan en die ervaring wou ik wel eens meemaken. Mijn lievelingsfilm is “The Fantastic Beasts and Where to Find Them”, omdat er in getoverd wordt en er veel actie in zit en niet te veel "blabla". Ik kan alvast niet wachten om mijn mening te laten horen.

Lucille Muyllaert

Ik vind het enorm leuk dat ik in de kinderjury zit omdat ik heel graag films kijk en omdat mijn mening nu ook wel telt. Het is altijd fijn om nieuwe kinderen te leren kennen met dezelfde interesse. Mijn favoriete film is “The Neverending Story” omdat er hele grappige maar ook spannende en ontroerende scènes in komen. Het zal een drukke maar boeiende vakantie worden!

Sebastiaan De Zeeuw

Ik vind het heel tof dat ik in de jury van het filmfestival mag zitten! Ik heb er heel veel zin in. Thuis houden we regelmatig filmavond. Dat is altijd heel gezellig. Ik hou veel van grappige sci-fi-films, maar ook van animé (Japanse tekenfilms). Ik ben echt benieuwd welke films we gaan zien tijdens het festival en natuurlijk ook welke activiteiten we gaan doen. Laat de krokusvakantie maar komen! Groetjes Sebastiaan 

Zina Shiakh Eldin Gibril Ahmed

Ik ben heel blij dat ik mee mag doen want ik hou ongelooflijk veel van films. Mijn lievelingsfilm is “Harry Potter” ook al zijn er daar meerdere van, ik vind ze allemaal leuk. Ik hoop veel leuke nieuwe films te ontdekken tijdens het festival. Ik hou ook heel veel van fantasie-films en hoop dat die er ook bij zitten.

Mars Vergaert

Ik ben Mars, ik ben 9 en ik hou van voetballen, creatief Lego bouwen, spelletjes spelen en chillen op de zetel met een boek. Ik wou graag in de jury zitten omdat ik het nog nooit gedaan heb en ik vond het ook heel spannend! Voor mij maakt het eigenlijk niet uit welke soort film ik zie zolang hij maar niet te gruwelijk is. En mijn favoriete film is “The Mask” omdat hij super grappig en cool was!

Brugge

Anouk De Soete

Waarom ik zo graag aan de kinderjury wou deelnemen komt vooral omdat als we thuis film kijken we ook altijd punten geven en we dan ook uitleggen waarom, en nu zou ik het dan voor echt mogen doen en als een echt jurylid mogen oordelen. Een van mijn lievelingsfilms is “Maleficent”, omdat ik hou van fantasie en door de making off te zien was ik helemaal verkocht. Oude films vind ik ook zeer mooi. “Scrooge” van het jaar 1970 is top, ook omdat je dan goed kan zien hoe modern het nu wel is ten opzichte van vroeger. 

Edith De Waele

Ik wil in de kinderjury zitten omdat films net als magie zijn, het zit vol verrassingen en verschillende types. In de kinderjury kan je elke dag van de vakantie 4 films zien en je mag er nog rustig je mening over zeggen! Mijn favoriete film is “Binti”, omdat die (soms) grappig, aandoenlijk en speciaal is. Het is realistisch, maar toch lijkt het fantasie. PS: misschien is die fantasie geen fantasie, maar lijkt het zo omdat het zo'n mooie film is. 

Eline Raud

Hallo, ik ben Eline. Ik ben 10 jaar. Ik hou van mijn hond Pluto. Mijn hobby’s zijn tekenen, zingen en dansen. Ik ben super blij dat ik in de jury zit omdat ik graag films kijk en ik vind dat ik er ook goed over kan vertellen. Ik kijk er naar uit om nieuwe films te ontdekken. Mijn lievelingsfilms van het moment zijn “Jumanji”  en “The Princess switch”. “Jumanji” heb ik gekozen omdat ik het super spannend vind en het verhaal zeer goed in elkaar zit. Er zitten heel wat mooie beelden in. Als je zot bent van videospelletjes, raad ik je aan om hem te bekijken. In “The Princess switch” begint alles bij een bakwedstrijd. Twee meisjes verwisselen van rol. Zo beleef je hoe het is om een prinses te zijn en dat het niet altijd even leuk is als het lijkt.

Ida Beuckels

Ik ben Ida en ik zit op school ook in de filmclub van JEF. Ik vind dat heel gezellig om met andere kinderen samen een film te bekijken en daar dan ook over te kunnen vertellen samen. Ik heb al hele mooie, aangrijpende films gezien dit schooljaar. “Blanka” vond ik heel mooi, wel triest. “Rémi sans famille” vond ik ook heel mooi omdat ik kon meeleven in het verhaal van Rémi. Ik kijk al uit naar de krokusvakantie omdat het wel spannend is om in de jury te mogen zitten!

Janos Bruneel

Hoi, ik ben Janos en ben elf jaar. Mijn hobby’s zijn basket, atletiek en skaten. Ik kijk graag naar films. Het lijkt mij heel tof om met andere kinderen erover te praten. Ik speel ook drum en luister veel naar muziek. Ik zal dus met veel interesse luisteren naar de muziek in de verschillende films. Mijn lievelingsfilms is “Wallace & Grommit: The Curse of the Were-Rabbit”. Dit is een stop-motionfilm en gaat over konijnenpakkers. Ik hou van stop-motionfilms, zeker omdat ik weet hoeveel werk en tijd de makers erin hebben gestoken.

Miel Boi

Hallo, ik ben Miel Boi. Ik ben super blij en trots dat ik in de kinderjury van JEF filmfestival mag zitten. Ik ga elk jaar naar het festival maar het leukste aan het festival zijn de workshops. Zelf vind ik samen naar de film gaan heel gezellig. Mijn lievelingsfilm is “Gruwelijke Rijmen” omdat het grappig en tegelijk ook van m’n lievelingsschrijver is. Ik kan niet meer wachten tot de krokusvakantie.

Noa De Crom

Hallo,ik ben Noa De Crom, ik woon in Brugge en ben elf jaar. Mijn hobby’s zijn zingen, dansen en naar de film gaan. Op woensdag ga ik twee uurtjes dansen, moderne jazz en clipdance. Ik volg ook nog een uur zangles. Mijn lievelingskleur is rood en mijn favoriete huisdieren zijn een hond en kat. Ik ben een enthousiaste meid en ik hou van dingen uitproberen. Mijn lievelingsfilm is “Sing” omdat ik van zingen hou en er komen veel bekende liedjes in voor. Het is ook een mooi verhaal. Ik heb deze film in de cinema gezien. Ik ben superblij dat ik in de jury mag zitten. Ik vond het ook heel leuk om vorige week spelletjes te doen.  Ik zie heel graag films en daarom sprak het me aan om in de jury te zitten. Vorig jaar zaten er twee jongens die ken in de jury en ze vertelden me dat het heel plezant was. Ik wou dat ook wel eens doen. Ik kijk uit naar de krokusvakantie, spannend!!! Tot dan!

Studentencompetitie jury

Tom Van Gestel (BE)

Tom Van Gestel is regisseur en animator. Hij studeerde audiovisuele kunst aan het RITCS in Brussel. In 2007 won hij de eerste prijs bij het ANIMA festival in Brussel en het Internationaal kortfilmfestival Leuven voor zijn afstudeerfilm Terzo Mondo en werd hij opgepikt door de Brusselse animatiestudio Walking The Dog. Tom werkte in zijn carrière aan een aantal jeugdfilms zoals Brendan and the Secret of Kells, Jack and the Cuckoo Clock Heart en Het Monster van Nix. In 2014 richtte Tom Fabrique Fantastique op, een animatieproductiebedrijf dat vandaag de dag meer dan 30 kunstenaars in dienst heeft en aan verschillende projecten werkt. In 2019 maakten ze 2 kindertelevisieseries: Vos en Haas (coproductie Submarine - Walking the dog - Doghouse Films) en Ridder Muis (Fabrique Fantastique - Scopas Medien - Salty Dog Pictures). Hij werkt momenteel aan JUUL en een nieuwe serie Bim, over de Belgische paastraditie.

Jules Duys (BE)

Jules Duys (°1992) is een Vlaamse producer. Na een aantal jaren in de muzieksector als technieker, roadie en stagemanager schoolde hij zich om naar de filmsector. Jules’ carrière binnenin productie startte in 2014 bij de toenmalige jongerenzender JIM als assistent. In de jaren daaropvolgend werkte hij onder andere voor Medialaan, Caviar, Czar, Umedia en Zodiak voor verscheidene fictie en non-fictieprojecten.

Zijn eerste ervaring als producer deed Jules op bij de reeksen Auwch en #hetisingewikkeld voor Fobic Films waar hij later ook De Collega’s 2.0 zou maken. Daarna volgde het 24ste seizoen van de Kotmadam en De Zonen van Van As voor RV Productions. Anno 2020 leidt hij als Hoofd Fictie de fictie cel bij Sputnik Media in goede banen waar hij de 3 laatste seizoenen van de online jongerenreeks wtFOCK produceerde die momenteel hoge toppen scheert in Vlaanderen en ver daarbuiten.

Eva Cools (BE)

Eva Cools (1984) is een Vlaamse scenarioschrijfster en filmregisseuse. Ze studeerde in 2007 af in de richting Audiovisuele Kunsten optie film aan de Hogeschool Sint-Lukas Brussel. Eva Cools regisseerde 4 kortfilms: De Puta Madre (2006), El Camino del Deseo (2007), Las Meninas (2012) en Alles komt terug (2014). Haar kortfilms werden op verschillende binnen- en buitenlandse filmfestivals genomineerd en gelauwerd. Op het Women's Independent Film Festival in Hollywood (VSA) won ze voor Las Meninas vier prijzen won voor: beste film, beste regie, beste scenario en beste actrice voor Elisa Mouliaá.

In 2019 ging Eva’s debuutfilm CLEO in première op Film Fest Gent. Momenteel werkt Eva als co-scenarist en regisseur aan de langspeelfilm Plastic Kalasjnikov.