In opstand!

dood aan de bikini in opstand still
Koop tickets
Prijs
€8 / €2 (vt-statuut) / €4 (socio-culturele groepen)
Wanneer
12/02 13:30
Waar
In De Cinema, Antwerpen

Combi-ticket film en XL-Medialab

Voor maar €10 heb je een combiticket voor het XL-Medialab in het Zuiderpershuis en deze filmvertoning!

Rebelleren kan je leren! Deze reeks bevrijdende kortfilms tonen verschillende vormen van opstand. Zet die spandoek maar al klaar.
De personages uit deze kortfilms zijn het er niet mee eens! Ze willen niet dat hun ouders uit elkaar gaan, ze willen geen bikini aan, ze willen dat hun zieke moeder beter wordt. Maar rebelleren, dat pakken ze allemaal anders aan.

Deze film bestaat uit

Dood aan de bikini! Justine Gauthier, Canada, 00:16, Engels gesproken, Nederlands ondertiteld, 2023
De 10-jarige Lili komt in opstand als haar ouders haar dwingen een bikinitopje te dragen, ook al heeft ze altijd topless gezwommen.
Watman Nika Zinoveva, Tsjechië, 00:08, Zonder dialoog, 2023
Een papieren personage wil het nieuws van de wereld verborgen houden, maar moet daarvoor geleidelijk zijn eigendom, ruimte en vrijheid opofferen.
De waarheid over Alvert, de laatste dodo Nathan Clement, Réunion, Zwitserland, 00:16, Réunion-Creools gesproken, Nederlands ondertiteld, 2023
Op het eiland Réunion beginnen Lunet en zijn grootvader Dadabé aan een zoektocht om een kip in een dodo te veranderen. Kunnen de magische veren Lunets ernstig zieke moeder redden?
Op de 8ste dag Agathe Sénéchal, Alicia Massez, Elise Debruyne, Flavie Carin, Théo Duhautois, Frankrijk, 00:08, Zonder dialoog, 2023
Het duurde 7 dagen om de wereld te scheppen, maar er was er maar één nodig om het evenwicht te verstoren.
Operatie zussen Aurora Nossen, Noorwegen, 00:09, Noors gesproken, Nederlands ondertiteld, 2022
Julie en Luna zijn al zussen zolang ze zich kunnen herinneren, maar nu besluiten hun ouders om uit elkaar te gaan. En omdat ze geen bloedverwanten zijn, wordt het een afscheid voor altijd.