Workshop Theaterfilmweek

workshop theaterfilmweek foto
Uitverkocht!
Prijs
€150 / €30 (vt-statuut)
Wanneer
12/02 tot 16/02
Waar
In hetpaleis, Antwerpen

Dit is een 5-daagse workshop van 12 t.e.m. 16 februari.

Een vijfdaagse sprong in de magie van filmmaken. Toon op de laatste dag jouw eigen film aan de wereld!
Vijf dagen lang duik je in de wereld van film. Camerastandpunten, belichting, stop-motion, projectie... stap voor stap kom je meer te weten over de magie van het filmmaken. Met de camera in de hand verzamel je beelden. Die verwerk je in audiovisuele collages. Zo bouw je aan je eigen animatiewereld, waarin je ook zelf meespeelt. Het resultaat toon je aan het slot van de week.

Over de makers

Alex Akute is theatermaker en multidisciplinair kunstenaar. Hij geniet ervan om samen met jonge mensen een sfeer te creëren waarin ze hun unieke identiteit kunnen vieren. Daarom startte hij Xray Community, waar jongeren samenkomen om onder goede begeleiding creativiteit te delen en elkaar te inspireren tot positieve groei.

Liesbeth De Mey studeerde Audiovisuele Kunsten aan het RITCS en onderzoekt graag menselijke verhalen waarin ethiek, samenleving en cultuur elkaar raken. Haar masterproject In eeuwigheid speelde op Docville 2015 en ze stond op heel wat sets als assistent-regisseur, script supervisor of casting assistant. In 2020 werkte ze mee aan I am afraid to forget your face die op het festival van Cannes de Palm d'Or voor beste kortfilm won. Momenteel werkt ze de korte documentaire Ronde 3 af in samenwerking met VAF, Ketnet en JEF.